Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ… ΝΕΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ!


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μεγάλη αίσθηση αλλά και ανησυχία προκαλεί στη τουρκική επικαιρότητα ένα δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, Daily Express, σύμφωνα με το οποίο έχει διαταχτεί η αναχώρηση από την Τουρκία των στρατιωτικών μονάδων και των Ειδικών Δυνάμεων SAS που σταθμεύουν εκεί στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και όχι μόνο, καθώς και των Βρετανών τουριστών, λόγω των πληροφοριών για επικείμενο νέο πραξικόπημα.

Όπως αναφέρεται, από πηγές του βρετανικού υπουργείου Άμυνας έχουν διατάξει την αποχώρηση όλων των βρετανικών στρατιωτικών δυνάμεων από την Τουρκία για τον φόβο εμπλοκής τους σε επικείμενο νέο πραξικόπημα, που θα μπορούσε να περιπλέξει την παρουσία τους εκεί με ανυπολόγιστες συνέπειες.


Μάλιστα σημειώνεται ότι για την επιχείρηση αποχώρησης των στρατιωτικών δυνάμεων αλλά κυρίως για την εκκένωση της χώρας από τους Βρετανούς τουρίστες έχουν κινητοποιήσει δύναμη από 50.000 άντρες που έχουν προετοιμαστεί να επέμβουν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Προς τον σκοπό αυτό έχει επιστρατευτεί το βρετανικό αεροδρόμιο και η βάση του Ακρωτηρίου στην Κύπρο, όπου έχει καταφθάσει μεγάλη αεροπορική δύναμη της βασιλικής βρετανικής αεροπορίας καθώς και σκάφη του βρετανικού πολεμικού στόλου.


Το θέμα είναι τι περιμένουν και κυρίως τι ξέρουν οι Βρετανοί!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.