Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

ΑΝΟΙΞΕ ΤΟΥΣ ΑΣΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Χάος στην Κωνσταντινούπολη : Ξεσηκώθηκαν οι Αλεβίτες, νεκρός αστυνομικός!

http://www.enallaxnews.gr/wp-content/uploads/2015/07/turkey3.jpg Σκούρα τα πράγματα για τον Ερντογάν και την ισλαμιστική συμμορία του. Δεν ξεσηκώνονται μόνο οι Κούρδοι στην Τουρκία, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει ένοπλα χτυπήματα στις τουρκοκρατούμενες κουρδικές επαρχίες, αλλά και οι Αλεβίτες, πολλοί εκ των οποίων είναι αριστεροί και υπερασπίζονται το κοσμικό κράτος.
Συγκρούσεις ξέσπασαν την Κυριακή, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στην Κωνσταντινούπολη, έπειτα από τον θάνατο μιας ακτιβίστριας της άκρας αριστεράς που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μιας εφόδου της αστυνομίας, μετέδωσε ένας φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.
Την Κυριακή το μεσημέρι οι δυνάμεις επιβολής της τάξης έκαναν χρήση δακρυγόνων, αντλιών νερού υπό πίεση και πλαστικών σφαιρών με στόχο να διαλύσουν το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στη συνοικία Γκαζί, στο βόρειο τμήμα της Πόλης, προκειμένου να παραστεί στην κηδεία του θύματος, που ανήκε στη μειονότητα των Αλεβιτών.
turkey2
Εκατοντάδες διαδηλωτές, κυρίως Αλεβίτες, Κούρδοι και αριστεροί, απάντησαν εκτοξεύοντας βόμβες μολότοφ και πέτρες, ενώ έστησαν οδοφράγματα στη μέση των δρόμων.
Η τουρκική αστυνομία έχει προχωρήσει από την Παρασκευή σε εκατοντάδες συλλήψεις μελών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), φερόμενων μαχητών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και στελεχών της άκρας αριστεράς.
Τουλάχιστον 600 άνθρωποι έχουν συλληφθεί, σύμφωνα με έναν προσωρινό απολογισμό.
turkey3
Λίγο αργότερα όπως έγινε γνωστό, ένας αστυνομικός έχασε την ζωή του κατά τη διάρκεια βίαιων συμπλοκών που ξέσπασαν μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών της άκρας αριστεράς στη συνοικία Γκαζί της Κωνσταντινούπολης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Ο αστυνομικός, που τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρες ενώ η αστυνομία προχωρούσε σε προσαγωγές διαδηλωτών σε αυτή τη συνοικία, εξέπνευσε στο νοσοκομείο, προσέθεσε το τουρκικό πρακτορείο.

Ποιοι είναι οι Αλεβίτες

Οι Αλεβήδες ή Αλεβίτες (στην τουρκική γλώσσα Alevi) είναι θρησκευτική και πολιτιστική κοινότητα στην Τουρκία και δευτερευόντως σε άλλες χώρες (Ελλάδα, Αλβανία κ.α.) με δεκάδες εκατομμύρια μέλη. Ο Αλεβισμός (ή Αλεβιτισμός) έχει ορισμένες ομοιότητες με το Σιιτικό ισλάμ, αλλά θεωρείται μία ανεξάρτητη θρησκεία.
Βασικά χαρακτηριστικά του Αλεβισμού είναι:
Αγάπη και σεβασμός για όλους τους ανθρώπους («Το σημαντικό δεν είναι η θρησκεία, αλλά το να είσαι ανθρώπινο ον»).
Ανεκτικότητα απέναντι σε άλλες θρησκείες κι εθνικές ομάδες («αν πληγώσεις κάποιον, οι τελετουργικές προσευχές που έχεις κάνει δεν αξίζουν τίποτα»).
Σεβασμός για τους εργαζόμενους («η υψηλότερη πράξη λατρείας είναι να εργάζεσαι»).
Ισότητα ανδρών και γυναικών. Τα δυο φύλα προσεύχονται δίπλα – δίπλα και ασκείται μονογαμία.
Οι Αλεβίτες είναι υπέρ του κοσμικού κράτους για αυτό από τις κοινότητές τους αναδεικνύονται στελέχη που είτε στηρίζουν το κεμαλικό κοσμικό κράτος, είτε την Αριστερά.
Οι Αλεβίτες έχουν πολλές κοινές δοξασίες με τον Πλατωνισμό ενώ τιμούν τον Άγιο Γεώργιο και την Παναγία. Θεωρούνται κοινότητες Ελλήνων γνωστικών (στην καταγωγή) που όταν εξισλαμίστηκαν βρήκαν έναν τρόπο να διατηρήσουν τις παλιές δοξασίες τους μέσα από την αίρεση – θρησκεία του Αλεβιτισμού.
Οι Έλληνες μουσουλμάνοι στη Θράκη είναι σε μεγάλο ποσοστό Αλεβίτες αλλά υφίστανται την τρομοκρατία του τουρκικού Προξενείου που δεν τους επιτρέπει να θρησκεύονται ελεύθερα και όλα αυτά σε ελληνικό έδαφος. Επίσης και στην Τουρκία οι Αλεβίτες βρίσκονται υπό διωγμό.
Οι Αλεβίτες στην Τουρκία είναι περισσότεροι από 25.000.000 άνθρωποι, περίπου το 1/3 του πληθυσμού της χώρας. Εάν σε αυτούς προστεθούν και 22.000.000 Κούρδοι, δηλαδή ακόμα 1/3 περίπου, στον Ερντογάν απομένει μόλις το 1/3 της Τουρκίας για να παριστάνουν τους «Τούρκους», και αυτό παίζεται, αφού υπάρχουν ακόμα 22 εθνικές μειονότητες στην Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.