Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Ανοιγμα του Βατικανού προς τους Ομοφυλόφιλους !

ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΣΑΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΑΚΙΑ...




Βατικανό κάνει μια «εντυπωσιακή» στροφή προς τους gay και τις λεσβίες !

Χρησιμοποιώντας εντυπωσιακά ανοιχτή γλώσσα, μια νέα έκθεση του Βατικανού αναφέρει ότι η εκκλησία θα πρέπει να καλωσορίσει και να δείξει εκτίμηση προς τους ομοφυλόφιλους καθώς επίσης και να προσφέρει μια λύση για τους διαζευγμένους και ξαναπαντρεμένους Καθολικούς οι οποίοι επιθυμούν να λάβουν Κοινωνία.

Σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα για να παρουσιάσει την έκθεση, ο Καρδινάλιος Louis Antonio Tagle των Φιλιππίνων δήλωσε οτι ο καθολικός κλήρος έχει επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στον αντίκτυπο της φτώχειας, του πολέμου και της μετανάστευσης πάνω στις οικογένειες.

Όμως, αυτό που προκάλεσε έκπληξη ήταν η απόψεις όπως του John Thavis, πρώην επικεφαλής του γραφείου της Ρώμης :

«Όσον αφορά τους ομοφυλόφιλους, η έκθεση έθεσε το ερώτημα κατά πόσον η Εκκλησία θα μπορούσε να δεχθεί και να αποδεχθεί τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο το καθολικό δόγμα,»

Ο James Martin, συγγραφέας και Ιησουίτης ιερέας, αποκάλεσε την έκθεση για τους ομοφυλόφιλους και τις λεσβίες «επαναστατική».

«Αυτή είναι μια εκπληκτική αλλαγή στον τρόπο που η Καθολική Εκκλησία μιλάει για τους gay.
Η σύνοδος, δήλωσε ότι οι ομοφυλόφιλοι έχουν «τα δώρα και τα ταλέντα τους για να προσφέρουν στη χριστιανική κοινότητα. » Αυτό είναι κάτι που ακόμη και πριν από μερικά χρόνια θα ήταν αδιανόητο, «

Η Καθολική Κατήχηση απόκαλεί τις ομοφυλοφιλικές πράξεις «διαταραγμένες» (“intrinsically disordered”) και καλεί τους ομοφυλόφιλους και τις λεσβίες να ζουν σε αγνότητα. Σύμφωνα με τον Πάπα Βενέδικτο XVI, η εκκλησία είχε προσπαθήσει να εξαγνίσει τους άνδρες με «βαθιά ριζωμένα ομοφυλοφιλικές τάσεις» από το ιερατείο.

Αλλά ο Πάπας Φραγκίσκος, έχει σηματοδοτήσει μια πιο προσέγγιση, λέγοντας περίφημα το 2013 «Ποιος είμαι εγώ για να κρίνω;» τους gay και τις λεσβίες.

Η έκθεση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου, δίνει μια περίληψη από τις συζητήσεις κεκλεισμένων των θυρών των σχεδόν 200 επίσκοπων, καρδινάλιων και οι ιερέων που μαζί με τον Πάπα Francis της τελευταίας εβδομάδας.

Οι συζητήσεις συνεχίζονται αυτή την εβδομάδα και η τελική έκθεση θα εκδοθεί στο τέλος της εβδομάδας.

Ο στόχος αυτής της συνάντησης, είναι να παρουσιάσει τις προτάσεις για μια μεγαλύτερη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Οκτώβριο του 2015.

Ετσι στην έκθεση αναφέρεται ότι ο γάμος είναι μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας και, ως εκ τούτου, «ενώσεις μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου δεν μπορεί να θεωρηθουν στην ίδια μοίρα με τον γάμο μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας.»

Επισημαίνει, ωστόσο, ότι, υπάρχουν παραδείγματα όμορφων ομοφυλοφιλιών σχέσεων «στο οποίο η αμοιβαία βοήθεια στο σημείο της θυσίας αποτελεί μια πολύτιμη υποστήριξη στη ζωή των εταίρων.»

Η έκθεση αναφέρει:

«Οι ομοφυλόφιλοι έχουν τα δώρα και τα προσόντα για να προσφέρουν στη χριστιανική κοινότητα. Είμαστε σε θέση να καλωσορίσουμε αυτούς τους ανθρώπους, εξασφαλίζοντάς τους αδελφικό χώρο στις κοινωνίες μας; Συχνά επιθυμούν να συναντήσουν μια εκκλησία που να τους προσφέρει ένα φιλόξενο σπίτι. Οι κοινωνίες μας, ικανή να προβλέπουν ότι, την αποδοχή και την αποτίμηση του σεξουαλικού προσανατολισμού τους, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο το καθολικό δόγμα για την οικογένεια και το γάμο; «

Η έκθεση προσθέτει ότι η εκκλησία θα πρέπει να πληρώσει «ιδιαίτερη προσοχή στα παιδιά που ζουν με τα ζευγάρια του ίδιου φύλου, τονίζοντας ότι θα πρέπει να δίνεται πάντα τις ανάγκες και τα δικαιώματα τους μικρούς μας φίλους προτεραιότητα.»

Σε αυτές τις περιπτώσεις, η σύνοδος αναφέρει «Η εκκλησία καλείται να είναι το σπίτι των Πατέρων, με πόρτες είναι πάντα ανοιχτές … όπου υπάρχει χώρος για όλους, με όλα τους τα προβλήματα.»

hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.